Webinar: I2PCC, your cleantech Bridge to promising regions in China

Als cleantechbedrijf je horizon en activiteiten verruimen naar China? Alles is mogelijk. Onze Vlaamse cleantechsector blinkt uit in know-how en onze beloftevolle bedrijven zijn gegeerd om ook in China mee te werken aan een duurzame toekomst.

Te complex? Toch niet. De Vlaamse provincies maken samen met Cleantech Flanders en FIT immers stevig werk van een nauwe samenwerking met de Chinese regio’s Chengdu, Chongqing, Guangdong, Hebei en Shaanxi.

Binnen het project I²PCC stellen we dit netwerk open voor jouw bedrijf: we zorgen voor unieke contacten in zeer beloftevolle Chinese regio’s en nichemarkten.

_________

WEBINAR OP 30 SEPTEMBER

Wat initieel als fysiek event was gepland, wijzigen we naar een digitaal event door de actuele coronacijfers en –maatregelen. Maar we beloven je een interessant webinar op 30 september van 14 tot 16 uur. Je ontdekt wat I²PCC kan betekenen voor je bedrijf en leert uit onze inspirerende ervaringen en die van collega-bedrijven. Bovendien vertellen we je meer over ons nieuwe ondersteuningsaanbod m.b.t. internationalisatie naar China.

__________

Programma:

  • Intro door Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie en Internationale Samenwerking, provincie Antwerpen
  • Resultaten sectoranalyse als basis voor vernieuwde dienstverlening, door Michiel Dewagtere, Prospex. Prospex onderzocht bij startende en groeiende cleantechbedrijven wat hun noden zijn. I²PCC stemt haar dienstverlening hierop af. Michiel Dewagtere van Prospex de resultaten van het onderzoek.
  • Ondernemen in China: van wild idee naar succesvolle praktijk – veelvoorkomende uitdagingen en hun oplossingen, door I²PCC. In welke fases van het internationaliseringsproces neem je welke hindernissen, en hoe neem je die? De collega's van I²PCC geven tips, voorbeelden en tricks vanuit de praktijk.
  • Expertenpanel: Zaken doen in of met China, met Michèle Surinx (Flanders Investment & Trade), Frans Snijkers (Cleantech Flanders), Koen De Ridder (Unizo) en Steven Couwels (Real To Desk).
  • Tot slot is er ruimte voor een interactief vragenrondje en online networking.

__________

Meer info

Contacteer Alice Cooman via alice.cooman@provincieantwerpen.be of T 03 240 66 29 voor meer info over het event.

Kun je er niet bij zijn, maar heb je wel interesse, stuur ons ook dan een mailtje. We bezorgen je meteen de info die je nodig hebt en je ontvangt nadien ook de link naar de opname van het webinar.

Info over het project vind je ook op de website.

I²PCC is een gezamenlijk project van de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, met de steun van Cleantech Flanders en Flanders Investment & Trade. Het project ontvangt financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).


Date: 30.09.2020
Location: Online
Price members: Free
Price non members: Free