Seminar: Win in China - Brussels back to events


Date: 13/06/2018 - 13/06/2018
Where: Exportbeurs 2018 | Brussels Expo - Paleis 1, Belgiëplein 1, 1020 Brussel
Type: FCCC events
Pictures of past events:
Go to photobook

Seminar: Win in China

 

China Business Awareness Workshop

Efficiënte communicatie met China

 

13 June 2018 - 15h00 - Brussels
 

De Vlaams-Chinese Kamer van Koophandel nodigt u graag uit op de China Business Awareness Workshop die zal plaatsvinden op 13 juni om 15u tijdens de FIT Exportbeurs.

 

Niet alleen het taal- maar ook het bedrijfscultuurverschil vormen vaak een moeilijk te overwinnen barrière voor zakenlui in beide landen. Een studie aan de Business School van de University of Science & Technology in Hong Kong legde bloot dat de grootste hinderpaal waarover Westerse zakenlui in China struikelen nog steeds van interculturele aard is.

 

Communicatie is een proces van informatie-uitwisseling en vereist dat de verschillende partijen die communiceren elkaars systeem van symbolen, gebaren en gedragspatronen begrijpen.

 

-In deze China Business Awareness Workshop leer je efficiënt communiceren met China. Je wordt je bewust van zowel de zichtbare als onzichtbare verschillen tussen China en Vlaanderen. 

 

-Je krijgt een algemeen China-inzicht, een diepere kijk op de Chinese generaties waardoor je jouw Chinese klant, consumer, ondernemer – allen producten van de recente Chinese geschiedenis – beter zal kunnen situeren en inschatten.

 

-Je leert je inleven in de socio-culturele context van de etnische Chinees. Je verwerft inzicht in de Chinese bedrijfscultuur en leert om te gaan met een specifieke problematiek gebonden aan Chinese tradities.

 

**Please register the event via the website of Flanders Investment and Trade here**

 


 

Programma
 

15:00: Inleiding door Gwenn Sonck, Algemeen Directeur, Vlaams-Chinese Kamer van Koophandel

15:10: ‘China Business Awareness’ door Wim Polet, Managing Director, Chinainkling.

16:30: Vraag- en antwoordsessie

16:45: Einde


 

 
Practical Information
 
Date and time: Wednesday 13 June 2018 from 15:00-16:45
Location: Brussels Expo - Paleis 1,  Belgiëplein 1, 1020 Brussel
 
Price: Participation is free of charge
 

 

Over de spreker:

Wim Polet is sinoloog die voor het eerst in 1984 arriveerde. Hij woonde en werkte in China, pendelt momenteel tussen Vlaanderen en China. Bij China Inkling Cross-cultural Dynamics specialiseert hij zich sinds 1999 in ‘Efficiënte communicatie met China’. (www.chinainkling.com)

 


 

Contact
 
 
More information about the Exportbeurs 2018 can be found here.
 
We are looking forward to seeing you there!