Europe meets China back to events


Date: 07/12/2010 - 07/12/2010
Where: Lichtaart
Type: FCCC events
Pictures of past events:
Go to photobook

China is vandaag de tweede grootste economische speler ter wereld met jaarlijkse groeicijfers die ver boven het Europese gemiddelde liggen. Het land heeft de laatste decennia veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van zijn economisch apparaat en zijn industriële infrastructuur. Tevens heeft het land een enorme vooruitgang geboekt op het vlak van R&D en Innovatie en dit in een groot aantal belangrijke sectoren.

China moet dan ook eerder als een opportuniteit dan als een bedreiging aanzien worden, ook en vooral voor Vlaamse KMO’s. Er bestaat namelijk een algemene misvatting dat zaken doen met China enkel weggelegd is voor grote multinationals. De mogelijkheden liggen niet alleen in het aanbieden van goederen en diensten naar China toe maar ook in het aankopen van afgewerkte producten en grondstoffen uit China voor verkoop en verwerking in Europa.

Ook Hong Kong biedt heel wat interessante opportuniteiten voor Belgische vennootschappen als uitvalsbasis bij het zaken doen in en met China. U kunt het zich als ondernemer niet langer veroorloven om aan de zijlijn te blijven staan. Daarom organiseert Europe Meets China op dinsdag 7 december 2010 in De Residentie , Steenfortstraat 5 te 2460 Lichtaart een boeiende info avond over zaken doen in China.

 

Programma:

 

13h30      Registratie

14h00      Vlaams-Chinese Kamer van Koophandel: Gwenn Sonck / Directeur VCKK

14h10      Socio-culturele rol in het Chinese zakenleven: Hong Zhang / ECI

14h50      Basisprincipes en spelregels in het Chinese zakenleven: Edwin Mincke / EMC

15h30      Pauze

15h45      De rol van Hong Kong in het zaken doen met China: Olivier Dubois / Tritas

16h20      Strategische overwegingen en praktijkgevallen: Bart Horsten / Horsten International

17h00      Receptie

18h30      Einde