China voor Vlamingen back to events


Date: 29/03/2007 - 29/03/2007
Where: Hotel Errera - Brussel
Type: FCCC events
Pictures of past events:
Go to photobook

Minister-president Yves Leterme, de directie van uitgeverij Lannoo en de Vlaams-Chinese Kamer van Koophandel nodigden de leden van de Vlaams-Chinese Kamer van Koophandel van harte uit op de voorstelling van het Nederlandstalig boek van Jan Van Meenen CHINA VOOR VLAMINGEN op 29 maart 2007 om 16 uur in Hotel Errera te Brussel.

Het programma werd opgebouwd als volgt:

  • Inleiding: Dirk Demuynck, uitgever Algemeen Fonds
  • Gelegenheidstoespraak: Yves Leterme, minister-president
  • Dankwoord: Jan Van Meenen, auteur
  • Receptie

In totaal waren er zo’n 50 deelnemers aanwezig.

Over het boek zelf...
China heeft de snelst groeiende economie ter wereld. Het land is al langer 'the next big thing', en ieder bedrijf en iedere toerist die zichzelf respecteert, wil het zo snel mogelijk leren kennen. Vlamingen zijn zich nauwelijks bewust van het historische voetje voor dat ze in China
hebben en moeten dus dringend dit boeiende boek ter hand nemen! Het boek gaat namelijk terug naar de tijd van de paters-scheutisten, die vanaf 1865 naar China trokken, tot Mao Zedong hen in 1955 uit het land bande. 
Het boek legt de link tussen die geschiedenis en het China van vandaag, en geeft aan hoe we met deze historische kennis van China en de Chinezen ons voordeel kunnen doen. 

Met unieke foto's en een voorwoord van minister-president Yves Leterme. “Dit boek geeft de essentie van China weer. Verhalend, als het ware keuvelend tegen een oude vriend. Jan Van Meenen heeft de gave om informatie op zo'n manier over te brengen dat je als lezer niet het gevoel hebt dat je door een rimboe van wetenswaardigheden moddert, maar van een keizerlijk bereide pekingeend geniet.' (Lulu Wang)

Lezers die dit boek wensen te bestellen kunnen contact opnemen met mevr. Mieke Deprez van de persdienst van Uitgeverij Lannoo, e-mail mieke.deprez@lannoo.be, telefoon +32 (0)51- 424211, website:www.lannoo.com.